Női oldalam

5 lépéses terv az álmaidért - Ajándék nyomtatható motivációs lappal

2018. január 09. - Női oldalam

A 2017-es januári céljaid mind megvalósultak decemberre? Ha igen, mondd el nekünk kommentben hogyan, ha nem, akkor a következő tippekkel remélem idén te is közelebb kerülsz az álmaidhoz.

Készítettem nektek egy nyomtatható motivációs lapot is, ami a hűtőre kiragasztva segít szem előtt tartani ebben a hónapban tett fogadalmaidat. A letöltésért kattints ide! 

norwayswing_-1-copy-930x524.jpg

Kép forrása: http://www.michaelanichole.com/

1. Honnan indulsz?

Nézd meg jól, vizsgáld meg azt az állapotot, amit most készülsz elhagyni. Térképezd fel a komfortzónádat: miért szeretsz nagyokat enni, vagy mit ad neked a dohányzás stb. Búcsúzz el a kanapédtól és a kedvenc sorozatodtól. Tarts rituálisan egy utolsó alkalmat például csinálj egy előtte fotót, edd meg a szilveszterről maradt csipszet, aztán vissza se nézz többet.

2. Kik a társaid?

Fontos, hogy beszélj terveidről barátaidnak, családodnak. Mondd el nekik, hogy milyen támogatást vársz tőlük terveid megvalósításához, vond be őket, amennyire csak tudod. Amennyiben csapatjátékos típus vagy, keress egy társaságot, amiben több ember fejlődését követheted nyomon a sajátodé mellett, és visz a versenyszellem a célod felé. Választhatsz egy mentort is, akinek az lesz a dolga, hogy téged terelgessen: lehet ez egy coach az új munkahely megtaláláshoz, vagy egy személyi edző a vágyott alak eléréséhez.

3. Hány napig tart majd az utad?

Egy új szokás bevezetéséhez 21 napra van szükség. Ha 21 napig tartasz valami felé, onnan már nem éri meg visszafordulni. Csak addig hogyan lehet eljutni? Nekem két dolog vált be: minden egyes napért teszek egy kis post-itet vagy matricát jól látható helyre, illetve a naptáramba mindig feljegyzem előre, hogy ha esetleg meggondolnám magam, akkor észbe kapjak: már 14 napnál tartasz, csak így tovább!

impossible-is-nothing.jpg

4. Milyen szörnyekkel kell szembe nézned? 

Neked mi a mumusod? Ha eddig belevágtál az álmod megvalósításába, hol akadtál el? Hol vannak azok a csapdák, amikbe minduntalan belelépsz? Mit mond ilyenkor a kisördög a válladon, miért nem fog sikerülni? Sárkányok ellen csak sárkányölő karddal tudsz csatába indulni, ezért fontos leírnod már az elején magadnak emlékeztetőbe, hogy ha szembe jön veled a Tróger Troll vagy át kell sétálnod ez nekemúgysesikerülhet varázserdőn, akkor hogyan tudod ezeket leküzdeni.

5. Hogyan érzed magad az utad végén? 

Mit látsz magad előtt, ha arra a napra gondolsz, amikor kipipálhatod a bakancslistád ezen pontját? Csukd be a szemedet, képzeld el és minél részletesebben írd le a látottakat: milyen érzés, milyen visszajelzéseket kapsz, hogyan ébredsz fel aznap reggel, kinek újságolod el az eredményeidet először? Hogyan érzed majd magad, 2018.12.31-én, amikor felsorolhatod, hogy igen, ezt is sikerült elérnem ebben az évben? Nagyon fontos, hogy ez a távlati kép sokkal vonzóbb és fontosabb legyen számodra, mint a jelenlegi helyzeted, amin változtatni szeretnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://noioldalam.blog.hu/api/trackback/id/tr5913561933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása